Feia temps que no menjàvem “Fideua”, avui l’hem preparada, és diumenge. Aquest és un plat molt ràpid de fer si tenim el brou preparar previament.
- INGREDIENTS
- Per 4 persones
- PEL BROU
- ¼ Kgr. de crancs de mar
- 1 cap de rap o altra peix per fer sopa.
- 1 ceba gran
- 1 pastanaga
- 5 grans d’all
- Julivert
- Llorer
- PER LA FIDEUA
- ½ Kgr. de fideus (nº4)
- 1 litre de brou de peix
- 4 grans d’all
- All i oli
PREPARACIÓ: Pel fumet de peix es posen els ingredients dins una olla amb 1 litre i mig d’aigua, i es deixa bullir mitja hora. Quan ja ho tenim colem el brou i el reservem ( És recomanable fer més quantitat de brou i conservar al congelador per simplificar la elaboració del plat en posteriors ocasions). Per preparar la “fideua” agafem una paella, daurem els grans d’all i afegim els fideus, que haurem de rossejar ben bé. Quan ja diguin rossos podem abocar el brou i deixar al foc fins que s’hagi consumit. Quan els fideus ja s’han begut el brou traiem del foc i tapem uns minuts amb un drap net. Podem servir amb un all i oli suau.
ja sé que pot sonar molt senzill però… i l’all i oli, com es fa? all i oli sol o s’hi posa ou o alguna cosa perquè lligui?
Aquesta de la foto no l’he provat, però si és com les altres sempre estan bonissimes!
En aquest cas, com l’all i oli ha de ser suau (poc all), és millor fer-lo amb ou per tal de lligar l’emulsió.
Papa
Amics, amb aquest plat meravellòs sí que m’hi atreveixo! Faré una fideuada com aquesta que proposes. A veure si encertarem el punt de cocció. A la foto es veu molt bona!!Ja t’explicaré quan hagi fet els deures…
Àngel
Prova-ho, segur que et sortirà molt bé. Aquí l’important és que el brou surti bo, el peixater és la persona indicada per aconsellar-te quan compris el peix pel brou.
Àlex