- INGREDIENTS
- PER LA BASE
- 40 gr. de farina
- 40 gr. de sucre
- 2 ous
- PER LA MOUSSE
- 400 gr. de mató
- 200 gr. aprox. de mel
- 400 ml. nata per muntar
- 3 rovells d’ou
- 200 ml. de llet
- 50 gr. de sucre
- 5 fulls de gelatina
- PER LA GELATINA DE COBERTURA
- 50 ml. de mel
- 25 ml. d’aigua
- 1 full de gelatina
PREPARACIÓ: Per fer la base de pa de pessic, barrejar el sucre amb els rovells d’ou. Muntar les clares a punt de neu, afegir els rovells que havíem barrejat amb el sucre, i amb un colador afegir la farina tamisant-la poc a poc. Quan tinguem la massa preparada posar-la en un motlle i enfornar (el forn a 140 graus aproximadament i durant la cocció només encendre la part de baix del forn ), fins que el pa de pessic sigui cuit. Per aquest pastis fem un almívar amb mel i aigua. Tallem el pa de pessic per la meitat i impregnem les dues parts amb aquest almívar.
Per el pastís de mel i mató posem La gelatina en remull amb aigua freda. Fem una crema anglesa barrejant els 3 rovells d’ou amb els 50 gr. sucre, s’afegeix la llet (200 ml.). La crema es fa al bany maria, no s’ha de deixar de remenar, i se sap que ja es feta quan en passar el dit per l’espàtula queda la ranura. En treure la crema del foc s’afegeix la gelatina per tal que es desfaci.
Mentre la crema es refreda barregem el mató amb 200 gr. de mel aprox., muntem la nata, i quan ja la tenim afegim la crema ,ja freda, amb molta cura i després el mató amb mel. Aboquem sobre la base de pa de pessic dins un motlle desemmotllable i deixem a la nevera. Quan ja porta unes hores i ja ha quallat podem acabar el pastís amb una cobertura de gelatina de mel, que prepararem posant en un cassó 50 ml. de mel i 25 d’aigua, quan ja és ben calenta afegirem un full de gelatina deixarem refredar i abocarem sobre el pastís.
Fa un mes vaig fer aquest pastís per l’aniversari d’una amiga. Ens va agradar molt. Avui, l’he publicat al meu blog, et deixo l’enllaç.
http://recetasdeldiaadia-mari.blogspot.com/2011/11/pastel-de-requeson-y-miel-mel-i-mato.html
Salutacions, i moltísimes gràcies per la recepta, ja estic desitjant tornar-lo a fer perquè el tasti la meva família.
Gràcies pel comentari, m’ha fet molta il•lusió que el pastís hagi agradat i l’hagis publicat, donat que aquest sí que és creació pròpia.
Salutacions i gràcies per l’enllaç.